יום ראשון, 03 בנובמבר 2024, ב' חשון ה' תשפ"ה
לפרסום חייגו: 02-5900070

חינוך במעלה נט

חינוך

המורה שכבשה את הרשת

תכירו את לינוי שטרית, בת 37, אם לשלושה; ביום היא מורה בתיכון "עמל דקל וילנאי", בו למדה בעצמה, ובערב היא שוברת את הרשתות החברתיות עם סרטוני ההמלצות שהיא מעלה לאוכל בריא; לאחרונה היא מגישה פינה קבועה בתוכנית הכלכלית של דני רופ בערוץ 14; כעת היא מספרת על הסרטון הראשון שהתפוצץ ברשתות, על התגובות של התלמידים, על האהבה לאוכל ועל התגובות שהיא מקבלת מהצופים בסרטונים שלה; "כשאני מבינה את ההשפעה של הסרטונים על אנשים, זה מדרבן אותי להמשיך"

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

דלית מור

כתבת מגזין וחדשות בעיתון זמן מעלה

בבוקר לינוי שטרית (37) היא מורה לתעשייה וניהול בתיכון "עמל דקל וילנאי", ובערב היא כובשת את הרשתות בהמלצות להכנת אוכל בריא שכל אחד אוהב. בתקופה האחרונה אף קיבלה פינה קבועה בתוכנית הכלכלית של דני רופ בערוץ 14. לינוי למדה בתיכון דקל וילנאי, וחזרה ללמד בו. היא אם לשלושה, המעבירה מסר לבריאות במזון ובכושר ומלמדת כיצד להמשיך לאכול את האוכל הביתי הסטנדרטי.

איך הפכת ממורה לתעשייה וניהול לאושיית רשת?

"לפני שלוש שנים הייתי למשך שנה מורה לחינוך גופני. באותה השנה נהגתי לדבר עם התלמידים על 'איך אוכלים בריא'. במהלך השנה עלה לי רעיון ושיתפתי אותם, שאצלם סרטון שיראו איך מכינים אוכל בריא ואשלח להם. התלמידים צחקו, ואני החלטתי לנסות. הסרטון הראשון היה מוצלח, לכן צילמתי גם סרטון שני על הכנת צ'יפס בטוסטר במקום בשמן. כשקמתי בבוקר גיליתי שהייתה התלהבות גדולה, ולסרטון היו 30 אלף צפיות. ככה המשכתי במשך חודש. כבר יצאנו לחופש גדול, הייתי לפני טיסה לחו"ל והעליתי סרטון לטיקטוק של מתכון עם בשר, אורז וירקות. כשפתחתי בחו"ל את הטלפון, נדהמתי לגלות שיש מיליון צפיות. כאן הבנתי שאנשים רוצים לאוכל בריא, אבל סטנדרטי. אני היום באינסטגרם, בפייסבוק ובטיקטוק".

תמיד הייתה לך תשוקה למטבח?

"מאז ומתמיד אהבתי אוכל ואת המטבח, אוכל זה זיכרונות והחיים עצמם. יש לי שלושה ילדים שגם הם נהנים מכל זה ורוצים להיות שותפים".

מאיפה מגיעים הרעיונות?

"אני מכינה דברים שאני אוהבת. למשל, אני מאוד אוהבת פסטה, אפשר להכין פסטה ברוטב רוזה ועדיין לשמור על הביאות אם שמים שמנת דלת שומן ולא 30 אחוז. הרעיון הוא לאכול ללא נקיפות מצפון. אני נוהגת לשלב ירקות, אני מאוד אוהבת מאכלי עדות, אוכל שמתחבר למקורות, ואם אני מכינה אוכל עירקי או פרסי, אני אשלב גם מוזיקה אתנית, כך שכיף גם להסתכל בסרטונים. אני כל הזמן סביב זה, חושבת ומתכננת".

איך משתלבת הפינה שלך בתוכנית כלכלית?

"בעקבות החשיפה ברשתות קיבלתי פנייה מהתוכנית הכלכלית של דני רופ בערוץ 14, ובגלל שהתוכנית עוסקת בתחום הכלכלי, הפינה שלי היא סביב זה - ארוחה בריאה בשלושים שקלים בלבד. הסרטונים האלה שונים מהסרטונים שמופיעים ברשתות.

הכנסתי גם סרטון שאני בחדר כושר, כי היה חשוב לי לדבר על זה שארוחה בריאה לא מספיקה ושלצד זה חובה לשלב פעילות גופנית. כל אלפי הציפיות בסרטונים שלי מחזק את זה שהעולם הולך לשם, פיתוח המודעות לכל נושא הבריאות, כושר ואוכל. אני מקבלת כל כך הרבה הודעות מפרגנות ומרגשות מאנשים שאומרים לי שבזכותי הם שינו הרגלי חיים, וכשאני מבינה את ההשפעה שלהם, זה מדרבן להמשיך".

 

 

 

 

תגובות