יום ראשון, 14 באפריל 2024, ו' ניסן ה' תשפ"ד
לפרסום חייגו: 02-5900070

עסקים במעלה נט

עסקים

אוכל, קדימה אוכל

בימים מאתגרים כל כך ובזמן מלחמה נפתחו לאחרונה ארבעה מקומות של אוכל במעלה אדומים; מנשנשים, המטבח של בבר, מעדני בוטיק דוידוב ובר סלטים איטלקי; כל אחד והייחוד שלו; דלית מור סיירה בין המקומות, שוחחה עם בעלי המסעדות ומביאה את הייחודיות של כל מסעדה ; בתיאבון 

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

דלית מור

כתבת מגזין וחדשות בעיתון זמן מעלה

דווקא עכשיו, בזמן שעסקים רבים בתחום האוכל טוענים לקשיים ולמחסור בידיים עובדות, במעלה אדומים המגמה הפוכה. לאחרונה נפתחו בעיר ארבעה מקומות חדשים לאוכל והסעדה, שניים בכיכר יהלום, אחד בקניון עופר אדומים ואחד בסנטר 06. העסקים שנפתחו בעיר, כולם של תושבי המקום, עסקים משפחתיים שמאמינים בתושבים ושהמוטיבציה שלהם היא לשמח את הסועדים באוכל טוב.  העסקים שנפתחו, כולם כחול לבן.

"מנשנשים" – אוכל רחוב בסנטר 06

צילום:אסף קרלה

בשכונת "צמח השדה" בסנטר 06 פתחו מנשה (מנש) וענת חי את "מנשנשים". לאחר כשבעה חודשים בהם שיפץ מנש את המקום לבדו ובכישרון רב, והפך אותו למזמין במיוחד, בעיצוב מודרני ועם חשיבה עד לפרטים הקטנים, נפתח המקום. מנש חי, פנסיונר של כבאות והצלה ומוזיקאי, החליט להגשים חלום ישן ולפתוח מקום בעיר בה הוא מתגורר ואוהב, ולפנק את התושבים באוכל רחוב הישראלי שכולנו אוהבים. האוכל שהוא מציע עשוי מחומרי גלם איכותיים המוגשים טרי בכל יום.

ב"מנשנשים" יש שווארמה מעולה עשויה מעגל, קבבים אותם הוא מכין מבשר איכותי הנטחן במקום, שניצלונים, סביח, פלאפל, חומוס וסלטים טריים ורעננים, וגם מנות אחרונות. הכל מוכן במקום.

"יצאתי לפנסיה אחרי 25 שנה כלוחם אש, והחלטתי להגשים חלום ולפתוח אוכל רחוב ישראלי. בעתיד נכניס גם אוכל ביתי לארוחת צהריים. אני לא חושש לפתוח בתקופת מלחמה, אני סומך על האוכל המעולה שלנו, שהוא טעים, נקי וטרי, ועל האווירה במקום, העיצוב והמוזיקה הנעימה. כמובן שהכל בעבודה העברית", הוא מספר.

"המטבח של בבר" – אוכל ביתי בקניון אדומים

בשבוע שעבר נפתח במתחם האוכל בקניון, במקום בו הייתה עד לתחילת המלחמה מסעדת "דודלה", עסק משפחתי חדש - "המטבח של בבר". המקום, בבעלותה של משפחת דוואק, תושבי מעלה אדומים, ועל הכל מנצח אב המשפחה, בבר (קובי). את המטבח של בבר מכירים התושבים מהקייטרינג שפעל מהבית, ולאחר שנים משפחת דוואק עשתה שינוי והחליטה לצאת אל כולם.

במקום החדש הם מכינים מדי יום אוכל ביתי: קובה, מג'דרה, קציצות ועוד, לצד שווארמה, שיפודים, קבב וסלטים טריים. ניתן להזמין מראש גם מגשי אירוח להזמנה. בעוד כשבועיים ניתן יהיה לקנות אוכל מוכן לשבת בקומת הקרקע של הקניון, מול השופרסל.

בבר (קובי) היה מאז ומתמיד עם תשוקה לאוכל, והוא גייס אליו את ילדיו. "הרבה שנים הכנו ומכרנו אוכל מהבית, זה היה עסק קטן והבנו שהגיע הזמן להוציא את התשוקה לאוכל לפועל, לצאת מהבית ולגדול. אין כיף יותר מלפרגן לאנשים, לתושבי המקום, ולבשל להם, לאותם אנשים שתמיד פרגנו לנו. עכשיו אנחנו כאן, הרבה יותר זמינים משהיינו בבית. פתחנו את המקום בתקופה הזו כי אנחנו מאמינים בתושבים שמוכחים את עצמם ושתמיד יודעים לפרגן, אנחנו בטוחים במוצר שלנו ובטעמים שלנו, והכל אצלנו עבודה עברית", הוא מספר.  

"מעדני בוטיק דוידוב" – בוטיק של אוכל בכיכר יהלום

אחרי 15 שנה בהן השפית טלי דוידוב קיימה סדנאות אוכל מבוקשות וקייטרינג מוצלח, היא פתחה בשבוע שעבר את הבוטיק הייחודי שלה בכיכר יהלום, ובו כל המאכלים האהובים והמוכרים שלה, את חלקם ניתן לאכול במקום וחלקם קפואים.

טלי גדלה והתחנכה במעלה אדומים, היא נחשפה לעושר העצום של האוכל הבוכרי המשובח בעקבות נישואיה, ובמשך מספר שנים חקרה אותו לעומק. היום היא מבשלת אוכל בוכרי בשילוב אוכל עירקי, וגאה לומר שהיא מביאה לעיר מאכלים שחלק גדול מהתושבים פחות מכירים. היא אמנם השפית, אך לצדה מסייעים בעלה וילדיה, ויש לה כבר חלומות גדולים לעתיד. "שהילדים שלי יגדלו, כל אחד מהם יפתח סניף של מעדני דוידוב ברחבי הארץ".

האי מספרת כי "במשך שש שנים למדתי לבשל, חקרתי, ביררתי ולמדתי, ולפני 15 שנה הקמתי את העסק. התאהבתי באוכל הבוכרי, הוא נדיר. כשטעמתי אותו לראשונה לא הבנתי איך לא הכרתי אותו לפני כן, והדבר ראשון שהרגשתי זה שכולם חייבים לטעום את זה. החלטתי להביא למעלה אדומים סוג של אקזיט - משהו שלא קיים כאן, והבנתי שכל מי שטועם את האוכל מחפש לאכול אותו שוב. אנשים ממש מתמכרים לטעמים שלנו. התחלתי בסדנאות אוכל, וכשהתחילו להגיע בקשות שאכין אוכל ואמכור, פתחתי קייטרינג. היו לי המון הזמנות לקייטרינג, לאירועים גדולים וקטנים. את המקום בכיכר יהלום פתחתי כי לא מעט פעמים פנו אליי אנשים שרצו לקנות מנה לעצמם, או כמות קטנה יותר מהזמנה של קייטרינג. אפשר ליהנות מאוכל מוכן ומאוכל קפוא, משקשוקה לאכול במקום, קובה מוכן או קפוא, סוגים שונים של כופתאות בוכריות, בשר וצמחוני, קפואות להכנה בבית, המון סוגי סלטים מוכנים, אושפלאו, ממולאים, סמבוסק חומוס, מאפה בשר בוכרי, פיתות בוכריות ועוד, אפילו ירקות טריים. הילדים שלי גדלו, הם אוהבים את תחום האוכל, ועכשיו הם הצטרפו אלינו. בכל יום שאני מכינה את הסלטים, אני שולחת את בעלי לסופר, וכך נולד הרעיון שיהיה לי גם "סופר קטן". זאת הסיבה שהבאנו גם ירקות טריים, אני משתמשת בהם ואפשר לקנות גם אותם". 

RICCOSALAD איטלקי בהרכבה אישית בכיכר יהלום

עוד מקום שנפתח השבוע בכיכר יהלום על ידי תושב מעלה אדומים, רן גלילי, מי שהיה השף של מסעדת "פיאנו" בשמונה שנים האחרונות והחליט לפתוח מקום משלו, הוא מקום חלבי מהסגנון שעדיין לא קיים במעלה אדומים. לכל מי שחשקה נפשו בפוקצ'ות, פיצות, פסטות, או להרכיב בעצמו את המנה בשילוב קפה איכותי, זה המקום שאליו כדאי להגיע.

"אחרי שמונה שנים של מערך של מסעדה, של מנות מוקפדות ומדויקות, החלטתי לפתוח מקום שהוא יותר יצירתי ופתוח לשינויים. הכריכים, הסלטים והטוסטים בהרכבה אישית - זה הקונספט של המקום. יעמדו לרשות הלקוח המון אפשרויות עם מגוון מוצרים שניתן לשלב. עבור אלו שקצת מתקשים להרכיב מנה, יהיה ניתן לבחור כריך, סלט או טוסט מתוך שפע האפשרויות. אני נותן 6-7 שילובים מומלצים ואת המלצת השף, שניתן גם להיצמד אליה. בנוסף, בכל יום יהיו פסטות ורביולי ברטבים, פוקאצ'ות ופיצות. מבחינתי הגעתי לנחלה. אחרי שנים שנצמדתי לתפריט שמרני במסעדה, במקום החדש שפתחתי אני יכול לגוון בכל יום בסוגי בגטים, מאפים ועוד. בגדול, זה המקום להרכיב בו סלט מכל הסוגים והשילובים. פתחתי את המקום בתקופת מלחמה, זה מלווה באופן טבעי בחששות, אבל צריך להמשיך קדימה ואין לי ספק שתושבי מעלה אדומים יגיעו ויפרגנו. אני פתוח גם בערב, אפשר לבוא ולקחת או להזמין משלוח, והכי חשוב, אצלי זאת עבודה עברית בלבד".

תגובות