יום חמישי, 29 בפברואר 2024, כ' אדר א' ה' תשפ"ד
לפרסום חייגו: 02-5900070

עסקים במעלה נט

עסקים

השיפודיה

נאור בן יצחק, 24, גדל בעיר ולאחרונה הגשים בה חלום ופתח את "השיפודיה" • את הצעד עשה לאחר שזיהה את החוסר לשיפודיה בעיר, והלקוחות מיהרו להגיע, לטעום, לפרגן ולחזור • בריאיון פתיחה הוא מספר על הפרגון מהתושבים, ההקפדה על הניקיון והטריות, השירות הלבבי והחם, המחירים השווים לכל כיס, ובעיקר, על ההנאה והסיפוק שהוא חש כשהלקוחות נהנים

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

דלית מור

כתבת מגזין וחדשות בעיתון זמן מעלה

"כזאת שיפודיה הייתה חסרה לנו כאן", כך אומרים הסועדים הרבים שמגיעים ל"השיפודיה" ברחוב צמח השדה. הגעתי בשעת צהריים לפגוש את נאור, בעל "השיפודיה", אחרי ששמעתי המלצות רבות על המקום החדש שנפתח. השולחנות הרבים הנמצאים בחוץ היו מלאים בסועדים - מבוגרים, ילדים ומספר נערים ונערות שהגיעו לארוחת צהריים. 

למרות גילו הצעיר של נאור בן יצחק, (24), הוא מבין היטב את רזי המקצוע. בהיותו קשוב ללקוחות, הוא מקפיד על שירות לבבי במיוחד, ובעיקר על שמירה על איכות וטריות המזון. לנאור עולם המסעדנות אינו זר, אביו היה בעל קייטרינג, הוא עבד במספר מטבחים של בני משפחתו והחליט לפתוח במעלה אדומים את מה שזיהה כחסר במיוחד – שיפודיה. הוא דאג להביא איש מקצוע שעבד בשיפודיות 30 שנה ובמעלה אדומים 20 שנה, והופתע לגלות איך תוך זמן כה קצר, ארבעה חודשים בלבד מיום הפתיחה, המקום צבר שם טוב, לקוחות רבים כבר נעשו קבועים והחדשים מגיעים בעקבות המלצות. 

מה גרם לך לפתוח שיפודיה במעלה אדומים?

"עבדתי אצל קרובת משפחה שלי בבלאדי ואומאמי בכיכר יהלום, ואהבתי את העולם הזה. הבנתי שחסר כאן בעיר תחום השווארמה והשיפודים. הסיבה שלא פתחתי במישור אדומים אלא בתוך העיר היא כי בדמיוני ראיתי ילדים ובני נוער מגיעים בכוחות עצמם לאכול בצהריים, ללא בעיית ניידות, משפחות שמגיעות לשבת לאכול במרחק נוח מהבית. וצדקתי, כל מי שמגיע אומר שזה היה חסר כאן בעיר. אני נולדתי במעלה אדומים, גדלתי בה ולמדתי בתעופה וחלל, זאת הרגשה מדהימה לפתוח כזה מקום פה. אני מאוד מחובר לאנשים, החברים שלי מכאן, ייתכן שבהתחלה הגיעו מכרים מהעיר כדי לחזק ולפרגן, אבל אחרי שאכלו הם כבר חוזרים באופן קבוע. יש לי הרבה מאוד לקוחות כאלה, וזה מאוד מרגש אותי, ובעיקר משמח אותי לראות שאוכלים אצלי ונהנים, זה כייף גדול. הרבה מגיעים בעקבות המלצות מפה לאוזן ובעקבות פירגון ברשתות החברתיות, יש כאן אווירה ביתית ונעימה".

למי שעדיין לא נהנה מארוחה אצלך, מה חשוב שידעו על השיפודיה?

"ההקפדה על טריות וניקיון היא במקום ראשון. אני כל בוקר מקבל בשר מהמשחטה בהכשר בד"צ ומחפוד, ויש לי עובד שכל תפקידו הוא לשפד את הבשר. בכוונה לא רכשתי מקפיא, שום בשר לא יוצא מההקפאה, הכל טרי. הסלטים נעשים בכל יום ויום טריים, אין חומרים משמרים, וזאת הסיבה שבכל ערב בשעת הסגירה, אם נשאר משהו מהסלטים אני זורק הכל, חציל בלאדי, חציל בטחינה, סלט ערבי קצוץ ועוד סוגים. כשמשרד הבריאות הגיע לאשר, הוא אישר תוך דקות ספורות כשהבין וראה כיצד אני עובד, וגם נאמר לי שלא כולם זוכים לקבל אישור כל כך מהר. 

הכל מוגש בפיתה, לאפה או בצלחת. את הפיתות אנחנו אופים במקום. בנוסף אנחנו מגישים שניצלים, אורז ושעועית ומנות ילדים. מי שיושב לאכול ממלאים לו את צלחות הסלטים והצ'יפס ללא הגבלה. המנות כשלעצמן מאוד יפות, כל שיפוד הוא 110 גרם בשר, כך שבכל מנת פיתה יש 220 גרם בשר. יש המגיעים לאכול במקום, יש לקחת ויש שמזמינים משלוחים. מכיוון שהמקום נפתח לא מזמן, אני מקשיב ללקוחות ולבקשות שלהם ולומד, בזכות זה אני כבר מתכנן להוסיף למשל צלעות, שקדי עגל ויש עוד מספר דברים שנוסיף בהמשך".

מה שעות הלחץ?

"באופן מפתיע זה לא קבוע בכלל, יש ימים שיש כאן עומס מטורף בשעת צהריים ויש ימים שזה קורה בשעות הערב. המחירים מאוד עממיים, והאוכל מאוד טעים ומשביע, וזה משפיע. כבר הגיעו אליי משפחות מצפון הארץ שטיילו בדי.סיטי, משפחות דתיות עם הרבה ילדים, וכשחיפשו מקום לאכול שבו גם ייהנו וגם לא תהיה להם הוצאה גדולה מדי, הם התקשרו לרב שנותן הכשר בעיר שימליץ להם על מקום כזה, והוא המליץ עלינו. הם הגיעו לאכול אצלנו והיו מרוצים מאוד".

מה המוטו שלך?

"את המוטו שלי לקחתי מאבא שלי שנהג לומר לנו: 'רק מה שתאכל בעצמך תגיש לאחרים'. 

צמח השדה 40  . טלפון : 026554555

 

תגובות